Nikon service center.

Door Danjel op maandag 28 februari 2011 18:49 - Reacties (13)
Categorie: -, Views: 2.986

Zo, beetje lullig verhaal maar wel weer een mooie...

Het was me opgevallen dat als ik mijn camera (D7000) van horizontaal naar beneden draaide, om de zojuist gemaakte foto te bekijken, soms wat hoorde klikken. Het klonk alsof de sluiter los zat of iets dergelijks. Maar, een stuk zachter dan wanneer je een foto maakt. Het gekke was, de ene keer had ik er wel last en de andere keer niet. Het probleem was dus niet constant.

Anyway, ik dus gemaild met Nikon servicepunt. Had ik een reactie terug gekregen om de camera op te sturen ter controle.
Dus zodoende formulieren ingevuld en uitgeprint en de auto in gestapt naar Beverwijk (vanuit Leeuwarden, 1 uur en 45 minuten rijden).

Eenmaal aangekomen werd ik vriendelijk te woord gestaan, beetje verteld over het probleem en zij vond het allemaal wat raar klinken (het verhaal). Dus ze heeft iemand van de technischedienst erbij gehaald om wat uitleg te vragen over het probleem.
Dus wij zitten daar, ik vertel over wat er dan gebeurt en hij kijkt ernaar. Op een gegeven moment krijgt hij het voorelkaar om het probleem te herproduceren. Ik zeg vol verbazing: Ja! Dat is het...

Blijk ik de functie knop* in te drukken zodra ik de camera naar beneden wijs!! Ik kijken/proberen en ja hoor. Op het moment dat ik de camera naar beneden wijs dan rust het gewicht in feite op mn vingertoppen en mijn middelvinger dus precies op die knop.

We hebben er nog even over gelachen en een praatje gedaan waarna ik vervolgens weer terug ben gegaan naar Leeuwarden.

*Mijn functie knop heb ik toegewezen aan scherptediepte voorbeeld. Dat maakt dus het zachte sluiter achtige geluidje.

Volgende: Twitter...? Nah! Of toch wel? 02-'10 Twitter...? Nah! Of toch wel?

Reacties


Door Tweakers user jcvjcvjcvjcv, maandag 28 februari 2011 18:59

Lol

Ik dacht eerst dat het ging om de sensor die horizontaal - verticaal detecteerd. Als ik m'n camera kantel kan ik namelijk ook wat horen, maar dat komt niet van de preview knop.

Door Tweakers user CodeCaster, maandag 28 februari 2011 19:04

En je herkende dat geluid niet van de momenten dat je die knop op andere momenten indrukte? :P

Door Tweakers user Danjel, maandag 28 februari 2011 19:12

CodeCaster schreef op maandag 28 februari 2011 @ 19:04:
En je herkende dat geluid niet van de momenten dat je die knop op andere momenten indrukte? :P
Om eerlijk te zijn niet nee. Ik gebruik dat vrijwel nooit.

Nu achteraf.... ;)

[Reactie gewijzigd op maandag 28 februari 2011 19:13]
Door Tweakers user Danjel, maandag 28 februari 2011 19:36

Heheh jawel dus. :D

Waar ik achteraf wel heel blij om ben is dat ik niet m'n camera kwijt ben voor een aantal weken! :)

[Reactie gewijzigd op maandag 28 februari 2011 19:37]


Door Tweakers user sypie, maandag 28 februari 2011 20:17

Ach, beschouw je brandstofkosten maar als lesgeld.

Door Tweakers user Beatboxx, maandag 28 februari 2011 21:44

Wanneer je 15KM rijd per liter, over een afstand van 2x141KM(volgens google) verbruik je 282/15=18,8 liter brandstof. Wanneer 1liter=§1,65(tankstation vlak bij mijn huis, shell), kost dat je 18,8L*§1,65=§31,02:D

Door Tweakers user Bubbles, maandag 28 februari 2011 22:04

De shell is duur. Denk dat je rustig een andere pomp kan vinden die minstens 5 cent per liter goedkoper is (de zogenaamde witte (onbemande) pompen).

[/offtopic]

Mooi verhaal! :D Gaaf dat die gast er achter wist te komen, jammer (of nouja...) dat het zoiets stoms bleek te zijn.

Ik mag binnenkort ook een bezoekje brengen aan Beverwijk voor mijn D60. Die is helaas wťl defect. En uiteraard buiten de standaard garantie (1 jaar) en ik kan de bon vreemd genoeg ook niet vinden, want dan had ik nog kans op 2 jaar garantie. Heb een hotpixel op de sensor zitten. :( (zie bijvoorbeeld deze foto, een klein stukje links van het midden) En Beverwijk is vanaf Enschede nog iets verder rijden... (diesel, 1:19km ;) ) Schijnt gelukkig wel makkelijk te repareren:
Hot pixels remappen kost 25,- excl btw indien u geen garantie heeft, vervangen van de sensor is niet nodig. Tevens kunt u er bij ons op wachten aan de balie, remappen duurt een half uur.

Door Tweakers user Danjel, maandag 28 februari 2011 22:30

Ik heb 1,569 euro betaald per liter benzine (vooraf getankt). ;)

@Bubbles, dat is wel heel zuur ja! Ik ben achteraf heel blij dat het zoiets stoms was. Ik heb wel wat ervaring met wazige problemen die niet altijd te herproduceren zijn (zoals een startmotor van m'n auto). het dwaalde al in m'n kop dat ze niks specifieks konden vinden en dat ik zo maar de camera weer terug zou krijgen zonder reparatie.
Al met al ben ik blij hoe het is afgelopen.

Door Tweakers user veldmuis, maandag 28 februari 2011 22:45

Beatboxx schreef op maandag 28 februari 2011 @ 21:44:
Wanneer je 15KM rijd per liter, over een afstand van 2x141KM(volgens google) verbruik je 282/15=18,8 liter brandstof. Wanneer 1liter=§1,65(tankstation vlak bij mijn huis, shell), kost dat je 18,8L*§1,65=§31,02:D
Ja, en die camera en een beetje glas kost meer dan §1000, waardoor de brandstofkosten nog geen derde procent van het geheel zullen bedragen.

Perspectief.

Door Tweakers user Danjel, maandag 28 februari 2011 22:49

Ja, de brandstofkosten is nou niet echt iets waar ik me druk om kan maken. ;)

Door Tweakers user derx666, woensdag 2 maart 2011 06:55

Zoiets hebben wij ook gehad met onze toenmalige nieuwe Canon EOS40D. Hier stond in het menu een optie aan om de overbelichte delen in de foto weer te geven. Canon doet dit door deze zwart/wit te laten knipperen op het lcd scherm. Op de een of andere manier zag dat er voor mij hetzelfde uit als een defect lcd scherm, dus wij terug naar de winkel...
Daar hebben we er uiteindelijk smakelijk om gelachen :)

Reageren is niet meer mogelijk