Nikon service center.

Door Danjel op maandag 28 februari 2011 18:49 - Reacties (13)
Categorie: -, Views: 3.168

Zo, beetje lullig verhaal maar wel weer een mooie...

Het was me opgevallen dat als ik mijn camera (D7000) van horizontaal naar beneden draaide, om de zojuist gemaakte foto te bekijken, soms wat hoorde klikken. Het klonk alsof de sluiter los zat of iets dergelijks. Maar, een stuk zachter dan wanneer je een foto maakt. Het gekke was, de ene keer had ik er wel last en de andere keer niet. Het probleem was dus niet constant.

Anyway, ik dus gemaild met Nikon servicepunt. Had ik een reactie terug gekregen om de camera op te sturen ter controle.
Dus zodoende formulieren ingevuld en uitgeprint en de auto in gestapt naar Beverwijk (vanuit Leeuwarden, 1 uur en 45 minuten rijden).

Eenmaal aangekomen werd ik vriendelijk te woord gestaan, beetje verteld over het probleem en zij vond het allemaal wat raar klinken (het verhaal). Dus ze heeft iemand van de technischedienst erbij gehaald om wat uitleg te vragen over het probleem.
Dus wij zitten daar, ik vertel over wat er dan gebeurt en hij kijkt ernaar. Op een gegeven moment krijgt hij het voorelkaar om het probleem te herproduceren. Ik zeg vol verbazing: Ja! Dat is het...

Blijk ik de functie knop* in te drukken zodra ik de camera naar beneden wijs!! Ik kijken/proberen en ja hoor. Op het moment dat ik de camera naar beneden wijs dan rust het gewicht in feite op mn vingertoppen en mijn middelvinger dus precies op die knop.

We hebben er nog even over gelachen en een praatje gedaan waarna ik vervolgens weer terug ben gegaan naar Leeuwarden.

*Mijn functie knop heb ik toegewezen aan scherptediepte voorbeeld. Dat maakt dus het zachte sluiter achtige geluidje.

Twitter...? Nah! Of toch wel?

Door Danjel op zaterdag 13 februari 2010 01:00 - Reacties (12)
Categorie: -, Views: 3.344

Het zal menig tweaker niet onbekend zijn... TWITTER!

In eerste instantie dacht ik dat het weer een zoveelste useless community website zou zijn waar je geen bal aan hebt.
Twitter: "in korte berichtjes van maximaal 140 tekens laten weten dat je in de bus zit naar huis of dat je aan het leren bent voor een tentamen".
Echt informatie dat ik leuk vind om te weten (NOT!)...

Vandaag ben ik er achtergekomen dat twitter eigenlijk toch nog best eens nuttig kon zijn.

Zolang je nuttige twitteraars volgt (zoals in mijn geval: nasa en twisst), heb je toch nog eens wat leuks te lezen als je ff een pauze hebt of lekker op de wc een bruine neerlegt.
Ik weet altijd wanneer het ISS overvliegt en wanneer NASA met projecten bezig is die later te volgen zijn op youtube of hun media stream.

Wat mij betreft is twitter voor dat soort doeleinden een prachtig medium!

Nou nog opzoek naar meer nuttige twitteraars en een applicatie om direct de tweets te kunnen volgen op m'n android telefoon.